Et regnskabsprogram er som udgangspunkt et program, der enkelt og effektivt gør dit regnskab væsentligt mere simpelt end den raketvidenskab, du hver dag, uge, måned, kvartal eller år sidder og slås med. Grundlæggende er et regnskab en detaljeret opgørelse over en specifikt virksomheds indtægter og udgifter, og det foretages for at de ansvarlige i virksomheden kan måle på resultaterne fra periode til periode.

At indtaste tal efter tal i adskillige Microsoft Excel ark kan være en lang, kedelig og uoverskuelig men nødvendig proces, men det er her et regnskabsprogram kommer ind i billedet. Et regnskabsprogram er brugervenligt og gør det substantielt enklere og lettere at håndtere alt fra regninger og fakturaer til afgifter og moms.

Forskellige typer regnskab og regnskabsprogrammer

Der findes både forskellige typer af regnskaber, regnskabsmetoder og regnskabsprogrammer, og det kan være en jungle at finde hoved og hale i. Uanset hvilken type har alle regnskaber til fælles, at de danner et overblik over resultatet for en virksomhed i en specifik periode, og de hyppigst anvendte typer af regnskab er månedsregnskab, kvartalsregnskab og perioderegnskab.

På landsplan eksisterer et utal af virksomheder, både store og små, og der benyttes mange forskellige udgaver af regnskabsprogrammer. Nogle er forbeholdt de mindre virksomheder, nogle er forbeholdt de store, og nogle regnskabsprogrammer indeholder langt flere detaljer end andre. Det er derfor yderst relevant for alle virksomheder først og fremmest at danne sig et overblik over det behov, regnskabsprogrammet skal opfylde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *