Som de fleste ved er et regnskab en detaljeret opgørelse for en bestemt virksomhed over de tilhørende udgifter og indtægter, hvilket forsyner virksomheden med rig mulighed for både at føle og se på resultater for specifikke perioder, uanset om der er tale om et månedsregnskab, et kvartalsregnskab, et årsregnskab eller et perioderegnskab.

Størstedelen af regnskaber formes ved brug af programmet Microsoft Excel, der giver virksomheden en detaljeret beskrivelse af en virksomheds økonomi. Et regnskab bestående af flere Excel ark indeholder for det meste en balance, der udtrykker en værdi af hvad firmaet ejer og hvad firmaet skylder væk, og en resultatopgørelse, der fortæller om virksomheden har været underskud eller overskud i den givne periode.

Opsættelse af regnskab i Excel

Excel kan for mange være et ret indviklet program, og det kan være yderst overskueligt at skulle indtaste og redigere adskillige linjer, der blot består af tal efter tal. For at sige det så simpelt så muligt, så går Excel ud på, at en bruger indtaster specifikke værdier for konkrete kolonner og rækker, og derefter er der rig mulighed for at forvandle regnearket til et kæmpe matematikstykke ved at benytte diverse funktioner og formler, som Excel indeholder.

Nogle virksomheder, afhængig af størrelse, har en hel økonomiafdeling, hvor mindre firmaer måske kun benytter sig af en enkelt revisor eller på egen hånd håndterer, men det kan være en enorm fordel for firmaer af alle størrelser at benytte sig af specifikke regnskabsprogrammer, der gør regnskabsprocessen mere overskuelig, let at håndtere og effektiv for alle involverede parter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *